Waarom niet wifi via de standaard van uw provider?

Vaak werkt dit niet zoals u wilt, daarom zoekt u nu iets anders. De router van uw provider doet prima zijn werk, het wifi krijgt u er bij, maar is beperkt in zijn mogelijkheden. De bandbreedte zakt snel in bij tegelijk gebruik van meer dan 10 apparaten, het bereik is niet geweldig en combineren met meerdere accesspoints is geen succes omdat er geen communicatie tussen deze twee apparaten is.

Meerdere standaard accesspoints in huis werken niet samen.

Bij gebruik van twee verschillende wifi namen (bv woonkamer en boven) moet je zelf handmatig overschakelen van netwerk A (woonkamer) naar netwerk B (boven). Doe je dit niet dan wacht je tot de verbinding helemaal weg valt en dan pas gaat je telefoon of laptop naar een ander netwerk zoeken. Geef je beide accesspoints dezelfde naam dan lijkt het alsof het bereik heel goed is en lijkt het dat hij overschakelt, echter doet hij dit niet terwijl je ziet dat je vol bereik hebt.

Waarom geen extender gebruiken?

Extenders worden ook wel eens versterkers genoemd. Je stopt er één in het stopcontact en stelt hem in zodat hij contact maakt met de router en jij zo contact kan maken met de extender. Het lijkt alsof het bereik nu geweldig is. Ja, wel tussen je telefoon of laptop en de extender. Niet tussen de extender en de router. Deze verbinding is net zo zwak als op het moment dat je de telefoon of laptop op de zelfde plek gebruikt en rechtstreeks verbinding maakt met de router.
Plaats je een extender  dan lijkt het vaak beter, echter maakt de extender gebruik van de verbinding naar de router en dat is bijvoorbeeld 60%. Jij maakt met je telefoon of laptop verbinding naar de extender en dat is bijvoorbeeld ook 60%. Je hebt als snelheid dan 60% van die 60%, er blijft dus niet veel over.
Meestal heeft de router van de provider geen hoge capaciteit voor meerdere apparaten, dit wordt niet beter met een extender.

Managed wifi

Vrijwel dagelijks stijgt het belang van veilig internetten via wifi.
Managed wifi systemen is meer dan gewoon wifi en wordt steeds vaker toegepast. Een sterke draadloze verbinding met meerdere wifi punten, in huis, kantoor of werkplaats, automatisch overschakelen van A naar B als u door heel het huis of gebouw loopt zonder dat u dit merkt, van de bovenste etage tot buiten, zonder beperking, met alleen toegang voor geautoriseerde gebruikers. Uitbreiding met extra accesspoints voor meer dekking kan snel en simpel.

Met een controller bij Managed wifi kun je alle beheertaken uitvoeren, updates installeren, aanpassingen verrichten en correcte werking controleren. U kunt dit zelf doen of door ons laten doen. Voor een vast bedrag per maand doen wij dat voor u en heeft u nergens omkijken naar. Bij storingen kunt u altijd contact met ons opnemen. De meeste problemen kunnen we op afstand voor u oplossen.

Extra belangrijk voor zakelijke klanten

Wifi is tegenwoordig een essentiële service voor veel bedrijven. Met een sterke draadloze verbinding in elke kantoorruimte of werkplaats verhoogt u de productiviteit van uw medewerkers. Een volledig veilige draadloze internettoegang waarbij alleen geautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot het netwerk. Cybercriminelen blijven proberen om bij jouw bedrijfsgevoelige informatie te komen. Maar hoe weet je eigenlijk of je draadloze internetomgeving veilig en up-to-date is? Wij bieden je een hoogwaardig netwerk. Waar je ook gevestigd bent. Hoeveel locaties jouw bedrijf ook heeft. Hoe veeleisend die locaties ook zijn. En hoeveel gebruikers het netwerk ook aan moet kunnen – eigen gebruikers én gasten. En ook voor het onderhoud, het beheer en de beveiliging van dit draadloze netwerk kun je op ons rekenen. Met Managed wifi, voor een vast bedrag per maand, heb jij nergens omkijken naar.

De voordelen van Managed wifi:

  • Snelle implementatie
  • Verbeterde mobiliteit van de gebruikers
  • Zeer betrouwbaar en veilig
  • Flexibiliteit voor verwijderen en toevoegen van gebruikers
  • Gescheiden toegang van gastgebruikers op ander kanaal
  • Simpele uitbreiding met extra accesspoints voor extra dekking

Meerdere gebruikersgroepen

Binnen de gehele netwerkoplossing kunnen er meerdere gebruikersgroepen naast elkaar worden ingezet met eigen toegewezen bandbreedtes. Hierdoor kan de connectiviteit op locatie verdeeld worden over de verschillende kanalen en gaat overmatig gebruik van de ene groep niet ten koste van de kwaliteit van de andere gebruikers. Zo kan bij Managed wifi het eigen bedrijfsnetwerk niet  “onderuit gaan” als er veel bezoekers tegelijk gebruik maken van het wifi netwerk.

Wat maakt uw netwerk traag?

Het verzwakte signaal of dode plekken in uw wifi-netwerk kunnen het resultaat zijn van fysieke obstakels. Gewone dingen zoals de vloer, deuren en muren van uw huis kunnen tussen u en uw wifi-router komen te staan, vooral als ze van metaal, baksteen of beton zijn. Of misschien is de afstand gewoon te groot in een grote woning. Het lukt uw traditionele router nog wel om de keuken te bereiken, maar niet de tuin, de garage of een afgelegen slaapkamer. Interferentie door andere apparaten kan ook de boosdoener zijn. Denk bijvoorbeeld aan uw magnetron, draadloze telefoon, alarm of babyfoon. Als u dicht bij andere wifi-netwerken en -apparaten woont, bijvoorbeeld in een appartementencomplex, is dit probleem tien keer zo groot. Het is dan net een kamer vol mensen die allemaal tegelijk praten: niemand is goed te verstaan.

Gastnetwerk

Met een gastnetwerk is uw eigen wifi-netwerk beveiligd tegen indringers. Ze hebben dan geen toegang tot uw persoonlijke gegevens. Zo kunt u uw gasten of babysitter toch internettoegang geven zonder de beveiliging van uw hoofdnetwerk in gevaar te brengen. U past gewoon de gastinstellingen aan met behulp van de beheer-app op uw mobiele apparaat.

Onderhoud

Voor de beste prestaties en veiligheid heeft ook een netwerk en wifi systeem onderhoud nodig. Zoals je telefoon, laptop en TV updates en nieuwe softwareversies krijgen heeft ook de netwerk apparatuur dit nodig.

Dekking

De juiste apparatuur geeft een goede dekking, erg belangrijk is te kijken wat je waar plaatst. Plaats je accesspoints niet op de juiste plek dan kan dit zorgen voor storingen, of voor slechte prestaties. Dit merk je in bereik, bandbreedte, belastbaarheid en communicatie tussen apparatuur.

Zakelijke netwerken

Zakelijk maken we meer dan alleen wifi netwerken.
Werken we met professionele apparatuur zijn er ook mogelijkheden voor het afschermen van netwerken. Dit niet alleen voor het wifi, maar ook bedraad. Denk hierbij aan Vlans voor het afschermen per afdeling, bandbreedte per afdeling of dienst zoals VoIP te beperken, VPN verbindingen voor connectie tussen meerdere locaties of het veilig inloggen op het bedrijf bij thuiswerken. En een failover (reserve verbinding) bij uitval van het internet.
Dit voor veiligheid, meer mogelijkheden en het voorkomen van storingen.

Ge´nteresseerd of heeft u nog vragen neem dan direct contact met ons op. Stuur een e-mail